Diumenge, 17 de Octubre de 2021
Maspujols Maspujols
Organitzaciˇ
└mbit
 
 
Hist˛ria
 
Llocs d'interŔs
EsglÚsia M. Assumpta
Ermita de Sant Antoni
Plaša de l'Oli
 
Situaciˇ
Com arribar a Maspujols
PlÓnol del municipi
PlÓnol de la Urbanitzaciˇ Rocabruna
 

 
áá
Pintors

  Juvenal Sansˇ
Juvenal Sansó i Garrit, va nèixer a Reus el 23 de novembre de 1929, el pare del qual era de Maspujols. S'exilià amb la seva família a Manila a l'edat de cinc anys, on començà la seva formació com a pintor, que continuà a Europa.

Féu els primers estudis de pintura a l'Escola Nacional Superior de Belles Arts de Filipines, a Manila, estudis que continuà a Roma i a l'Escola Nacional Superior de Belles Arts de París, on, anys més tard, establí la seva residència i féu la seva primera exposició. 

L'obra de Juvenal Sansó ha estat guardonada amb diversos i prestigiosos premis, s'ha exposat en galeries i museus de primer ordre i bona part d'aquesta pertany a col·leccionistes privats amants de l'art. D'estil dinàmic, de línies ferma i de cromatisme intens, les seves obres, fruit de diverses tècniques, ofereixen una visió molt personal, de vegades onírica, de la natura.

Juvenal Sansó, que fins fa poc era conegut a tot el món menys a Catalunya, és un home modest que mai no ha fet ostentació dels seus èxits. Es va relacionar amb l'alta societat nord-americana, entre ella la família Kennedy. A Manila hi ha un carrer que porta el seu nom.

L'any 2005. amb motiu d'una estada seva a Reus, va aprofitar per a fer una visita al nostre poble.

 
Fills ilĚlustres
Josep M. Barenys i CavallÚ
└ngel Grau i Mata
Higini AnglŔs i PÓmies
 
Pintors
Joaquim Mir
CeferÝ OlivÚ
Juvenal Sansˇ
 
Altres artÝstes relacionats amb el municipi
Rosendo Linares
Fina Veciana
 
Serveis
Cerca al web
 

Servei ofert per OASI